Skattereduktion

Som gåvogivare kan du få skattereduktion för dina gåvor, om du ger minst 200 kr per gåvotillfälle och skänker minst 2000 kr under året (till Furuboda och/eller andra godkända gåvomottagare).

Två händer håller i en burk med pengar som det växer en planta ur

Få skattereduktion på dina gåvor

Sedan juli 2019 går det återigen att få skattereduktion för gåvor till ideella organisationer och i december 2019 godkändes Furuboda av Skatteverket som gåvomottagare för skattereduktion.

För att ska bli aktuellt med skattereduktion krävs det att du som gåvogivare ger minst 200 kr per gåvotillfälle och att du måste skänka minst 2000 kr under året (till Furuboda och/eller andra godkända gåvomottagare).

Gåvan måste vara en penninggåva avsedd för social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning, av vilket det för Furubodas del handlar det om det första alternativet.

Du som gåvogivare behöver inte göra något särskilt för att få skattereduktion på din gåva. När du ger en gåva på minst 200 kr skickar Furuboda in en kontrolluppgift till Skatteverket, förutsatt att vi har fått namn, adress och personnummer på dig som gåvogivare. För att underlätta detta uppskattar vi att du anger fullständiga personuppgifter och märker betalningen “Furubodas hjälpverksamhet”.

Kontrolluppgiften går till dig som givare och till Skatteverket. Det kommer att stå förtryckt i din inkomstdeklaration för taxeringsåret året efter att du har skänkt gåvan och det är i samband med den du begär skattereduktionen.

Kontakt för mer information