Furuboda gymnasieskola

Sök till Furuboda gymnasieskola! Furuboda gymnasieskola bidrar till en lugn, trygg och pedagogisk miljö för dina studier.

Nya skolan på Furuboda i Yngsjö

Furuboda gymnasieskola för en lugn, trygg och pedagogisk miljö för dina studier.

Furuboda gymnasieskola är till för dig som vill arbeta med djur eller växter och som behöver en lugn, trygg och pedagogisk miljö för dina studier. Furuboda passar extra bra för dig som har inlärningsutmaningar eller någon neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

På Furuboda gymnasieskola studerar du i små undervisningsgrupper i en stödjande lärandemiljö. Hos oss finns det engagerade och kunniga lärare som stödjer dig i ditt lärande och på din väg mot framtiden. Klasserna är små och det ges goda möjligheter både för gemenskap och studiero. 

Två leende killar i klassrum

På Furuboda gymnasieskola kan du läsa:

Naturbruksprogram med inriktning trädgård (specialisering inom växthus)

Naturbruksprogram med inriktning djurvård (specialisering inom hund och smådjur)

Program inriktat val (för dig som har godkänt betyg i svenska, engelska eller matematik samt 4 övriga ämnen, eller betyg i både engelska och matematik och 3 övriga ämnen.)

Yrkesintroduktion (för dig som saknar godkända betyg från grundskolan)
 

Det är viktigt att du i din ansökan anger det valda programmet i första hand, programinriktat val i andra hand och yrkesintroduktion i tredje hand om det finns risk att du inte kommer att gå ut med fullständiga grundskolebetyg.
 

Du söker våra gymnasieutbildningar på Skånegy. Prata med din SYV eller mentor för hjälp att göra ansökan. Sista ansökningsdag för att göra ditt val till gymnasiet är vid midnatt den 15/2-24!

Vi behöver även ha nedanstående frågeformulär ifyllt och som du skickar till oss på mail: 
fredrik.werneskog@furuboda.se eller post: Furuboda gymnasieskola, att: Fredrik Werneskog, Furuboda gymnasieskola, 296 86 Åhus. Se länken till frågeformuläret nedan.

Ta gärna kontakt med oss om du vill besöka skolan eller har frågor om våra utbildningar. Se också nedan där det finns mer info om programmen och om skolan. 

Välkommen till Furuboda gymnasieskola!

Läs mer om Furuboda gymnasieskola