Stöd och matchning (STOM) i Kristianstad

För dig som känner att du behöver hjälp i ditt arbetssökande finns tjänsten Stöd och matchning (STOM) - välj Furuboda Kristianstad som leverantör!

En person i samtal med två andra

Om kursen

Jobb eller studier?

Är du redo för jobb hjälper vi dig med arbetsgivarkontakter. Vi arbetar med matchning och hjälper dig att hitta rätt arbete.

Våra jobbcoacher hjälper dig med CV, intresseanmälan, förberedelse inför intervju, hitta arbetsgivare i din bransch, hitta både de synliga och dolda jobben.

Det kan också handla om att man behöver ut och göra en kortare praktikperiod för att se vad ett yrke innebär. Kanske behövs det kunskaper i ett yrke och då tittar vi på hur man kan skaffa sig dessa. Det kan vara längre eller kortare studier.

Om du istället har planer på att studera vidare så hjälper vi dig med det. Vi har koll på alla typer av utbildningar så som arbetsmarknadsutbildningar, komvux, YH-utbildningar, folkhögskoleutbildningar och högskoleutbildningar. Vi har även tillgång till studie- och yrkesvägledare.

Stöd och matchning – en tjänst via Arbetsförmedlingen

För dig som känner att du behöver hjälp i ditt arbetssökande finns tjänsten Stöd och matchning (STOM). För att få tillgång till tjänsten pratar du först med din arbetsförmedlare som bedömer om du har behov och därefter tar beslut. Tjänsten Stöd och matchning erbjuds i fyra spår:

  • Spår 1. Grundläggande stöd och matchning
  • Spår 2. Grundläggande stöd och matchning med språkstöd
  • Spår 3. Förstärkt stöd och matchning
  • Spår 4. Förstärkt stöd och matchning med språkstöd

Lång erfarenhet av jobb- och studiestöd

Furuboda har lång erfarenhet av att arbeta med jobb och utbildning. Vi har hjälpt många till nya jobb – och vi kommer att hjälpa dig!

Vi är ett tjugotal medarbetare med kompetens inom bl.a. utbildning, jobbförmedling, rekrytering, jobbcoachning, vägledning, rehabilitering, friskvård och projektledning. Gemensamt för oss alla är att vi jobbar för att alla som vill och kan ska få arbeta och studera.

Välj Furuboda som leverantör

Stöd och matchning (STOM) är en tjänst som utförs åt Arbetsförmedlingen. Hos Arbetsförmedlingen kan du välja leverantör själv.

För att välja Furuboda Kristianstad anger du följande nummer i kontakt med Arbetsförmedlingen:
KA-nummer 10064683

Det finns också en beskrivning av Furuboda Kristianstads Stöd och matchning på Arbetsförmedlingens hemsida.

Adresser

Vi erbjuder Stöd och matchning på två platser i Kristianstad:

Furuboda folkhögskola
Blekingevägen 6
291 54 Kristianstad

Näsbychaussén 119
291 36 Kristianstad:

Kontaktperson för mer information