Allmän kurs Behörighet

Allmän kurs Behörighet på Furuboda folkhögskola i Yngsjö - för dig som vill bli behörig att söka vidare till högre studier och få större valfrihet.

En kille och en tjej i ett klassrum

Om kursen

Ge dig själv större valfrihet!

Den allmänna kursen är för dig som vill bli behörig att söka vidare till högre studier. Kursen förbättrar dina möjligheter att i framtiden få större frihet och fler valmöjligheter i livet. Genom att studera på Allmän kurs Behörighet ha du möjlighet att få en allmän behörighetsexamen eller en yrkesexamen.

Syfte och målsättning

Allmän kurs Behörighet erbjuds på både grundskolenivå och gymnasienivå. För att studera på grundskolenivå krävs förkunskaper motsvarande åk 6. Efter godkända studier på grundskolenivå har du möjlighet att studera vidare på gymnasienivå.

Vid studier på gymnasienivå studerar du i sammanlagt tre år och får grundläggande behörighet från folkhögskola. Sedan kan du få ett sammanfattande studieomdöme som du kan söka till högskola eller universitet med.

I första hand är ämnen i grundskolan: Svenska, Engelska och Matematik. 

Allmän Behörighet på gymnasienivå: Svenska, Engelska, Matematik, Naturkunskap, Samhällskunskap, Historia och Religion. 

Arbetsmetod

Tillsammans med din kursledare gör du en plan för dina studier med en studielängd och studietakt som passar dig. Du får studera i mindre grupper, i egen takt och i en lugn miljö under handledning av lärare och med individuellt stöd.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagarna i kursen förväntas uppnå behörighet från folkhögskola för högre studier eller behörighet i enstaka ämnen.

Ladda ner kursblad

Läs även om kursens innehåll i kursbladet:

Kontakta oss för mer information