Moves

Praktikutbyte för unga mellan 18-30 år som varken studerar eller arbetar.

Stuttgart

Om projektet

Genom projektet “MOVES – Mobility Offering Valuable Experience for Swedish Youth” ska kvinnor och män mellan 18-30 år som varken arbetar eller studerar få möjlighet att göra praktik i grupp på annan ort. Det erbjuds fyra praktikperioder - hösten 2020, våren 2021, hösten 2021 och våren 2022.

Praktik i Tyskland våren 2022

Målgrupp

Kvinnor och män mellan 18-30 år som varken arbetar eller studerar.

Kurstider:

Förberedelsefasen: februari (8 veckor)

Pratkikutbyte i Tyskland: april/maj (6 veckor)

Framtidsfas: juni (4 veckor)

Höstens deltagare börjar med en 6-8 veckor lång förberedelsefas på Furuboda i Malmö och Kristianstad och sedan blir det praktikutbyte i 6-8 veckor. Därefter är det en avslutande framtidsfas i 6-8 veckor i Malmö och Kristianstad.

Det kostar ingenting att delta, projektet står för rese- och boendekostnader samt matpengar.

Information

Intresserad?

Kontakta projektsamordnare Katinka för frågor, intresseanmälan och individuellt informationssamtal. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

 

Om projektet

euflagga

Furuboda folkhögskola är en av sex lokala partners inom projektet “MOVES – Mobility Offering Valuable Experience for Swedish Youth”. Det är Sveriges kommuner och regioner (SKR) som står för projektansökan som beviljats av Svenska ESF-rådet. Projektet pågår 1 december 2019 och den 30 juni 2022.

SKR:s sida om Moves kan du läsa mer om projektet och alla lokala partners. SKR har också tagit fram en gemensam informationsfolder om Moves, där du kan läsa mer om projektet.

Ladda ner informationsmaterial

Film om Moves - Deltagarna berättar

Filmer om Mobile You – en föregångare till Moves

Furuboda folkhögskola har drivit ESF-projektet Mobile You, med praktik utomlands under perioden 2015-2019.

Under oktober/november 2019 var det projektets sista grupp iväg till Stuttgart i Tyskland. Här kan du lyssna på de deltagarnas erfarenheter av mobilitet i grupp, samt utlandspraktik i Tyskland:

"You" med stora bokstäver i vitt mot en grå bakgrund

Se även filmer med Casper och Ludvig, två tidigare deltagare i Mobile You, från deras utlandspraktik i Stuttgart januari/februari 2018:

Casper

Casper i Mobile You


Ludvig

Ludvig Mobile You

Med projektet Moves har vi nu möjlighet att erbjuda utlandspraktik till ännu fler unga!

Kontaktperson för mer information