Sommarens korta kurser

Sommarens korta kurser på Furuboda folkhögskola Yngsjö 2022. Läs om våra olika kurser - allt från musik, Må bra, Skapande till Solskensveckor!

Några personer på en strand tittar ut mot havet och blå himmel med lätta moln

Sommarens korta kurser 2022

Välkommen till Furuboda under sommaren 2022!

Vi erbjuder ett blandat utbud av kurser - allt från musik, Må bra, Skapande till våra Solskensveckor! Här finns ett utbud med inspirerande innehåll och aktiviteter där du har möjligheten att prova på nya saker, utmana dig själv i något nytt eller utveckla något av dina intressen. Förutsättningarna för att möta nya och gamla vänner finns klart också. På Furuboda finner du en öppen och tillgänglig miljö för alla med eller utan funktionsnedsättning.

Sista ansökningsdag för ALLA kurser är den 1 februari!
(I mån av plats görs antagning efter sista ansökningsdag, hör bara av dig och fråga!)

Längre ner på sidan kan du läsa om sommarens alla korta kurser.

OBS! Med reservation för ändringar

Läs detta…

När planeringen för 2022 gjordes hade restriktionerna precis hävts. Detta gör att vi kommer erbjuda kurser likt "vanliga" somrar på Furuboda, men självklart kommer vi göra förändringar om det är så att vi hamnar i den situationen igen. 

NYTT FÖR 2022 är att vi erbjuder olika längd på några av våra kurser. Två av veckorna är det bara möjligt att komma för dig som har med dig egen assistans. Åldersindelningarna kommer inte vara lika tydliga som tidigare år och precis som till sommaren 2021, behöver du rangordna datumperioder som fungerar för dig. I ansökan kommer du att få rangordna kurs och datum du önskar vara på, med 1, 2 och 3. 
 

Notera att...

...priserna som står vid respektive kurs är grundpriset per deltagare. Har du frågor eller behöver någon variant av vistelse, ber vi dig ringa Martina Sandmark på 044-781 46 34 för att få rätt kostnadsuppgifter. Medföljande assistenter betalar 985 kr per dygn och person.

....vid avbokning senare än 15 dagar innan kursstart faktureras en avbokningsavgift på 30 % av kurskostnaden (vid sjukdomsavbokning krävs läkarintyg)

...deltagare med egen assistans att söka till alla våra kursveckor. (Noteringen egen assistans innebär att Furuboda inte har möjlighet att erbjuda stöd under dessa kurser)

....S&A och Solskensveckorna har blivit fler till antalet och några av dem har blivit någon dag kortare. Detta för att passa fler deltagare!

...sommaren 2022 badar du i en nyrenoverad simhall

Kursutbud sommaren 2022

Sound & Action -   9770 kr

27 juni – 3 juli (WS-gänget + alla andra)
 

En kurs med musiken i fokus, med liv och rörelse i alla former. Sound & Action 2022 samlar ca 45 deltagare per kurs som vill spela instrument, sjunga, dansa och agera! Instrumenten anpassas så att alla kan vara med och musicera. På förmiddagarna jobbar du i en temagrupp. Efter inskickad ansökan och antagning, väljer du vilken temagrupp du vill medverka i: tex. kör, rock, pop mfl. På eftermiddagarna kan du välja mellan olika workshops och andra fritidsaktiviteter. Kursen riktar sig till dig som har ett stort musikintresse och vill utvecklas musikaliskt. Alla kan vara med från 15 års ålder. Det är viktigt att du gillar och klarar av att medverka i stora grupper.

 

Sound & Action “mini” - 6680 kr

11-15 juli (egen assistans)

En kurs med musiken i fokus, med liv och rörelse i alla former. Sound & Action 2022 samlar ca 20 deltagare som vill spela musik tillsammans i grupp men behöver mer teknisk och digital hjälp för att kunna göra detta. Instrumenten anpassas så att alla kan vara med och musicera. På förmiddagarna jobbar du i en temagrupp. På eftermiddagarna kan du välja mellan olika workshops och fritidsaktiviteter så som flotte, cabbe eller bada i havet! Kursen riktar sig till dig som har ett stort musikintresse och vill utvecklas musikaliskt. Alla kan vara med från 15 års ålder. Till denna kurs har du med dig egna assistenter.

 

Solskensveckor - 9620 kr

1. 4-10 juli
2. 27 juli- 2 augusti (till denna kurs har du med dig egna assistenter)
3. 8-14 augusti

Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor - så kan Solskensveckorna på Furuboda beskrivas. I programmet finns bl. a. intressegrupper, fritidsaktiviteter och roliga kvällsarrangemang av olika slag. Veckorna påminner om varandra i programupplägg och under sommaren 2022 kommer det inte vara någon åldersindelning på dessa veckor.

I aktiviteter, intressegrupper och program möts och utmanas du av dig själv, andra och ledarna på olika sätt. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som t.ex. idrott, musik eller något kreativt. Här jobbar vi tillsammans, ledarna inspirerar dig att våga och vilja testa på nya saker under veckan. Resten av dagen blandas med olika aktiviteter, bad och roliga kvällsprogram. Kvällsprogrammen varierar och kan t.ex. vara konsert, festivalkvällar, tävlingar mm.

 

Sommar&Sol - 6530 kr

11-15 juli

Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor - så kan Solskensveckorna på Furuboda beskrivas. Nytt för i år är Sommar&Sol, som är en 5-dagars kurs för dig som önskar mindre grupp och lugnare tempo. I programmet finns bl. a. intressegrupper, fritidsaktiviteter och roliga kvällsarrangemang av olika slag. Veckan påminner om solskensveckor i programupplägget.

I aktiviteter, intressegrupper och program möts och utmanas du av dig själv, andra och ledarna på olika sätt. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som t.ex. idrott, musik eller något kreativt. Här jobbar vi tillsammans, ledarna inspirerar dig att våga och vilja testa på nya saker under veckan. Resten av dagen blandas med olika aktiviteter, bad och roliga kvällsprogram. Kvällsprogrammen varierar och kan t.ex. vara musik-strand-myskvällar, mm.

 

Sommarveckan - 6480 kr

19 - 23 juni

Här får du vara med och uppleva dagar med varierat innehåll. Kursdagarna liknar varandra i upplägg med programpunkter på förmiddagarna, eftermiddagarna och kvällarna. Det är ett blandat utbud av upplevelser, musik och skapande aktiviteter av olika slag. Eftermiddagarna innebär ofta ett fritt val av aktiviteter, då det erbjuds, turneringar, bad, cabbe- eller flotteturer m.m. Kvällarna varvas med t.ex. musik, bingo och föreläsningar. Veckan riktar sig främst till dig som är 55+ och önskar upplevelser i ett lugnare tempo och en vilsam tillvaro.

 

Skaparverkstan - 7180 kr

19-23 juni

Gillar du att skapa fritt utan en massa regler? Är du sugen på att prova på att måla i acryl, akvarell eller trycka screentryck? Du vill kanske prova glasfusing eller att forma med keramiklera? Då är det här kursen för dig! Här har du möjlighet att prova på olika tekniker och material både på traditionellt sätt och genom övningar som fokuserar på skapandeprocessen.

Vi håller mestadels till i vår mysiga ateljé, men om vädret tillåter tar vi oss kanske ut i landskapet och målar i det fria. Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig som har mer erfarenhet av konstnärligt skapande.
 

Fondbidrag

Om du söker till någon av våra korta kurser och uppfyller kriterierna till våra fonder har du möjlighet att söka fondbidrag. Läs mer om detta på vår informationssida om fonder och stipendier.

Ladda ner kursfolder

Läs även om kursernas innehåll i kursfoldern:

 

Ladda ner ansökningsblankett

 

 

Kontakta oss